Izložba slika u Novom Sadu

20. 06. 1996. godine otvorena je izložba slika Velibora Velje Bugarina u galeriji poslovnog centra "Apolo" u Novom Sadu. Izložbu su otvorili Božidar Bošković, Ratko Šoć  i Srboljub Stanković. Ovom predivnom događaju prisustvovao je veliki broj posetilaca.

"Slike Velibora Bugarina oplemenile su, večeras, prostor galerije „Apolo“ i priredile nam prijatno iznenađenje. Bugarin iskreno prilazi građenju svog dela, bez efekata, sasvim spontano i sa puno žara unosi svu svoju suptilnost. On gradi sliku po uzoru na stare majstore, strpljivo i sa mnogo ljubavi prilazi rješavanju problematike bjeline platna, ne upuštajući se u velike rizike. Njegovi skokovi su kratki, ali snažni. Ne otkriva „Amerike“ nego strpljivo i znalački ide već utabanom stazom koju je sam izgradio.

Zadatak slikarstva nije da se iz prirode prenese na platno nego da se iz prirode prenese u umjetnost. Bugarin je to shvatio i gradi svoj život slike. Prostranstvo vojvođanskih pejzaža i širina duha Velibora Bugarina slegli su se u jednu celinu."

Na otvaranju izložbe u galeriji „Apolo“ 20.09.1996.godine

Ratko Šoć

 

Pogledajte otvaranje izložbe Velje Bugarina u galeriji poslovnog centra "Apolo".